Summering av reseåret 2020

01.01.2021

Inför 2020 hade jag gjort en väldigt trevlig reseplan med resor som jag längtat efter att göra ( https://www.evas-restips.se/l/reseplaner-for-2020/)

 Inte kunde man ana, att en pandemi skulle sätta stopp för mina drömresor. Vi skulle bl.a.resa till Venedig, till Kalabrien och Sicilien men det blev, så klart inget med det. 

Dock hann vi med en riktigt fin skidresa i sista stund, innan Coronaviruset började spridas i världen och myndigheterna avrådde från resor. 

Det blev ett år där inspirationen att skriva försvann. Många gånger under våren tänkte och hoppades man att smittspridningen skulle avta så att vi kunde flyga iväg....Så blev det inte men det blev några resor ändå...

Karlaby krog på Österlen

Vi startade året med en tur till Karlaby Krog på Österlen vilket var en trevlig bekantskap! Väldigt mysigt, fridfullt och vilken mat! Vill du läsa mer om Karlaby krog? Klicka på knappen nedan!

Andorra

När de första coronafallen dök upp i Sverige gav vi oss iväg till Andorra för att åka skidor. Jag hade inte testat pisterna i Andorra förut så det var ett extra spännande resmål. Vi bodde i byn Soldeu som ligger i skidsystemet som heter Grand Valira. Vi tyckte att skidåkningen var riktigt bra med välskötta, härliga pister. Vi hittade två riktigt bra restauranger i byn men de där mysiga, mindre och personliga lunchställena i backen var svåra att hitta. Däremot kunde man stöta på en och annan champagnebar i backen. Hemresan blev ett läskigt uppvaknande om att pandemin spridit sig med en rasande fart i Europa, speciellt i Spanien. Vi märkte inte av någon smittspridning under veckan förutom att vi fick höra att det var mycket färre turister än vanligt. När vi skulle bege oss hem fick vi höra att hela skidsystemet skulle stängas ner - vi hade tur att vi inte bokat en vecka senare!  I Spanien spred sig Coronaviruset som en löpeld. Vårt flyg hem gick från Barcelonas flygplats och det var i grevens tid vi kom iväg hem. Vill du läsa mer om Andorra? Klicka nedan!

Blekinge - Småland - Halland 

Redan i mars förstod jag att resan till Venedig inte skulle bli av. Hoppet är ju det sista som överger en och jag hoppades länge att kanske vi skulle kunna åka till Italien lite senare på sommaren. Men senare på vårkanten var jag tvungen att inse att det skulle inte bli någon roadtrip i Kalabrien och på Sicilien. Dags att tänka om! Folkhälsomyndigheten rekommenderade att man inte skulle resa längre än två timmar hemifrån och det tog vi fasta på. Mycket tid lades på att googla på resebloggar och be om tips i facebookgrupper för att skapa en fin bilsemester i södra Sverige. Passar på att tacka Inger Hansson på Halloj Världen för bra tips på hennes blogg! 

Sölvesborgsbron
Sölvesborgsbron
Varbergs kallbadhus
Varbergs kallbadhus
Brändaholm Fotograf: Inger Hansson www.Hallojvarlden.com
Brändaholm Fotograf: Inger Hansson www.Hallojvarlden.com
Toftaholm herrgård
Toftaholm herrgård

Ängelholm

Rönne å rinner genom Ängelholm - Vackert!
Rönne å rinner genom Ängelholm - Vackert!

Ett erbjudande från en hotellkedja förde oss också till Ängelhom, en resa som förmodligen aldrig hade blivit av om inte pandemin härjat. Denna sommar fick man rätta resan efter restriktionerna kring Covid-19. Ängelholm är en fin sommarstad men tyvärr var  det inget badväder då vi besökte denna skånska småstad. 

Utmärkt lunch!
Utmärkt lunch!
Trevligt besök!
Trevligt besök!

Köpenhamn

 I slutet av sommaren hade smittspridningen minskat i Skåne och Danmark och vi beslöt oss för att ta oss över sundet för att njuta av en kväll i Köpenhamn. Vädret var fantastiskt vilket medförde att vi kunde vara ute hela vistelsen.

Hamburg

Hamburg är en väldigt fin stad och bor man i Malmö så är det inte långt bort. Man når Hamburg på 4,5 h med lite flyt. Hamburg blev en väldigt fin "spontanresa" - med bl.a sightseeing, båttur och "Planten und Blumenbesök". 

Moseldalen

Detta blev också en spontanresa. Vi studerade noga under hösten, hur smittspridning utvecklade sig i både Sverige, Alsace i Frankrike, södra Tyskland och även Moselregionen. I Alsace blev det plötsligt en stor våg i slutet av september medan det var väldigt få Covid -19-fall i byarna runt Mosel. Vi beslöt oss för att åka iväg dit och det ångrar vi verkligen inte! Det gav mersmak ....kanske vi återvänder dit redan i vår för att cykla. Vill du läsa om Mosel så klicka nedan.


Brösarps Gästgifveri & Spa på Österlen

Det blev också ett besök på detta lilla smultronställe på Österlen! 

Det blev ju en hel del resor med tanke på att det pågått en pandemi under mesta delen av året. De resor som jag mest såg fram emot (Venedig, Kalabrien & Sicilien) blev inställda men platserna finns ju kvar! Något att längta till!