Weekend i Göteborg

Så blev det äntligen dags för en weekend med min kära bror och svägerska.  En fredagseftermiddag i oktober drog vi  iväg till Göteborg för att umgås, äta gott och se Gardell. Vi hade valt Elite Park Avenue hotell ca 1500 kr för ett dubbelrum/natt. Det kändes prisvärt med tanke på standard och ett perfekt läge på Avenyn och närhet till Lorensbergsteatern  som vi skulle besöka på lördagen. Priset inkluderade frukost men en sur överraskning var parkeringsavgiften på 295 kr/dygn -  dock ingick parkeringsservice.... kanske inget man hade valt själv precis! Det blev ingen smidig start på vår vistelse. En tjej i receptionen som förmodligen var nybörjare hittade bara ett av våra rum och det tog låång tid innan hon fann att prickarna på bokstaven Ö fallit bort i efternamnet...Väl uppe på rummen visade det sig att ett av rummen inte var färdigstädat - tråkigt! Man kan tycka att hotellet borde ha bjudit på någon form av kompensation i det läget?! Nåja, rummen var bra! Inte så att man kommer att minnas hotellet som något extra speciellt men med tanke på priset så var det  vad man kan förvänta sig.

Så småningom kom vi iväg för att inta vår italienska middag på restaurang Nonna. Det tog lite tid innan personalen visade att de sett att vi stod och väntade på att få uppmärksamhet. Sinom tid blev vi visade till ett trevligt bord och fick en supertrevlig tjej som servitris. Vi valde att dela en charkbricka och en Caprese till förrätt vilket var lagom och väldigt gott! Därefter blev det pasta och skaldjur vilket  var supergott!

Lördagmorgonåt njöt vi av en lååång frukost på hotellet som hade en riklig och bra frukostbuffe.  Göteborg bjöd på hyfsat väder denna morgon och vi bestämde oss för att göra stan. Efter en del shopping på bl.a. NK, blev det en lunch på Condeco. Det blev lite tid över och då valde vi att ta en tur i Trädgårdsföreningens palmhus. Är du intresserad av exotiska växter så är det väl värt ett besök.Palmhuset var välskött och hade många roliga växter att titta på. Nedan ser du ett axplock.

På lördagskvällen hade vi bokat bord på Sjöbaren som låg bara några minuters promenad från hotellet och Lorensbergsteatern där vi sen skulle se Gardell. Sjöbaren ser inte mycket ut på utsidan men det skulle visa sig vara ett bra val om man gillar fisk och skaldjur. 

Vi valde dagens fångst - en bakad torskrygg med roliga tillbehör - supergott! Svägerskan valde gratinerade havskräftor som hon var mycket nöjd med. Till det gick vi på deras vintips - Fief des coteaux som passade utmärkt till!

Efter maten gav vi oss iväg för att se "the Queen of fucking everything" på Lorensbergsteatern. En show där Gardell blandade humor och allvar med glitter och glamour och fantastiska handmålade kulisser. 

Minnesvärd helg i Göteborg med härligt sällskap, god mat & dryck, bra shopping, trevliga promenader (vi kunde skippat den i ösregnet) och en riktigt bra show! 

Det var så trevligt att vi direkt bestämde oss för att boka något nytt - Fredrik Lindström i Lund , i februari!