Ta med hunden

Här hittar du reseskildring från bilsemester i Europa med hund samt några trevliga promenadstråk runt Malmö. 


Semester med hund

Vi har med oss våra hundarna allt som oftast. Dock har det bara blivit en resa med hundarna ut i Europa. Det var verkligen enkelt att ha med dem - de var välkomna överallt men det krävs så klart lite anpassningar för att bli bra för alla.

Vill du ha tips och inspiration från en roadtrip med hundar i Europa från 2014, så klicka dig vidare på den svarta knappen nedan.

Trött på att köra och handla fodersäckar? Vill passa på att tipsa om leverans av foder. För mer information - klicka på Arken Zoo!

Tips på trevliga hundpromenadstråk runt Malmö

Promenera längs havet i Klagshamn

Klagshamn är ett av mina favoritställen när jag ska ut på långpromenad med hundarna. Det ligger några kilometer söder om Malmö. Det har varit en liten förort till Malmö men har nu vuxit till en stor stadsdel med massor av nybyggda hus. Från en sömning fiskeby till en modern stadsdel!

Promenad i Klagshamn
Promenad i Klagshamn

Om man tar sikte på havet och passerar alla de nybyggda husen så hamnar man på Klagshamns udde. Du passerar först Strandskolan och därefter Klagshamns ryttareförening. När du har kört förbi ryttareföreningen kommer du till ett stort naturområde på vänster sida av vägen. Här finns jättefina promenadstråk.

Längst ute på udden ligger Klagshamns hamn. Där kan du köpa nyfångad fisk eller köpa dig en lunch. Intill hamnen finns en surfklubb. Klagshamns udde erbjuder också en fin badplats med bra parkering och kiosk.

Jag åker mest till Klagshamn för att promenera med hundarna. Här får man en härlig runda i vacker natur och varierad terräng. 

Falsterbo

Ett annat väldigt trevligt utflyktsmål att ta med hundar på, är Falsterbo. Här är superfint att promenera eller åk till Skanör hundbad sommartid! Klicka nedan för att läsa mer:

Brofästet - Malmö

Där Öresundsbron har sitt fäste på svenska sidan brukar jag ofta rasta hundarna. Där finns också ett par bänkar med bord om man vill ta med picknick. Parkera bilen vid luftkastellet så har du en trevlig promenad ner till brofästet där hunden också kan bada! Du kan välja lite olika vägar att gå - tex uppr vid fyren och gå runt i grönområdet där eller så går du längs med vattnet. Se upp för mountainbikes! 

Vill du ha fler tips på trevliga ställen att rasta hunden på? 

Klicka på vita knappen nedan