Kanada - Toronto, Kingston, Ottawa & Quebec

Vår dotter Sanna skulle studera på Kingston University i Kanada vårterminen 2024. Då vill man ju passa på att besöka henne och få en glimt av detta gigantiska land. Till att börja med planerade vi att börja med östa sidan och sedan flyga över till västra sidan. Våra goda vänner Danne & Berit körde runt på västra sidan för några år sedan och vi blev väldigt sugna på att uppleva den storslagna naturen när vi såg deras bilder därifrån. Dock insåg vi att i april då vi skulle åka, kan vädret vara mycket osäkert, så vi beslöt oss för att, förutom Kingston & Thousand Island där Sanna bodde, satsa på att uppleva Toronto, Ottawa och Quebec. 

Toronto 

Vi landade i Toronto och fastnade efter mycket efterforskningar för ett hotell som låg bra, hade bra recensioner och som ändå inte kostade en hel förmögenhet (men dyrt var det) - Novotel Toronto Center. Vi har ju rest en hel del men jag tror aldrig jag har varit med om så höga priser på hotellrum. 


Från hotellet kunde vi promenera till många av de sevärdheter vi ville se. CN Tower är ju ett måste. Vi valde att boka en middag uppe i tornet som roterar. Vi fick en mycket god trerättersmiddag och utsikten var helt fantastisk. 

Hockey hall of fame ligger bara några minuters gångväg från hotellet. Det var också ett roligt besök. Här kan man känna sig stolt som svensk! Börje Dalming, Mats Sundin, Peter Forsberg, Daniel & Parik Sedin, Henrik Lundqvist m.fl finns med bland celebriteterna. 

Vi promenerade också till Destillery district som var ett stort område där man starade med alkoholproduktion i början av 1800-talet (den viktorianska eran). Nu är det ett trevligt område att strosa runt i, med fina byggnader, många  restauranger & barer och roliga butiker. På vägen dit tittade vi in i St Lawrence Market som är en stor saluhall, mycket fin! 

En spektakulär byggnad är Royal Ontario Museum där man kan se samlingar av konst, kultur och naturhistoria från hela världen. Vi passerade också Torontos universitet som är en gammal byggnad, i kanadensiskt mått sett. 

Vi tog tåget till slottet Casa Loma som ligger på en kulle en bit från centrum. Sir Henry Mill Pellatt,var en framstående finansman, industriman och militär  i Toronto som bad arkitekten EJ Lennox att hjälpa honom att förverkliga en livslång dröm – att skapa av ett medeltida slott med utsikt över Toronto. Slottet är byggt 1914 och har använts till många filminspelningar.