KHAO LAK


Khao Lak

Nu är vi på det näst sista stoppet på resan. Khao Lak var en bilfärd på ca. 2 timmar från nationalparken Khao Sok, på västkusten. Detta är en riktig turiststad, med massvis med svenskar som besöker. Går man omkring på stan på kvällen hör man nästan bara svenska. 

Här var målet att verkligen bara slappa och sola, och det var det perfekta stället för detta. Vill man ha strand med lite liv på men som fortfarande är superfin rekommenderar jag White Sand Beach. Här kunde man ligga på en solstol på fina lunchställen, som hade bra priser på mat och dricka. Man kan röra sig bort för att ligga lite mer avlägset, eller så tar man en massage. 

Det finns många stränder runt Khao Lak, vi hann inte besöka alla då vi blev förälskade i Bangsak!

Vill man däremot ha en paradisstrand utan folk, då ska man till Bangsak Beach. Det är en bit att köra, tar kanske en halvtimme med moped, men det är verkligen värt det. Där finns även ställen att äta på. 


På Khao Lak Beach körde vi ett träningspass en morgon, då det låg gångavstånd från vårt boende.


Varje dag stannade vi och myste på café Eighth Room, ett trendigt, mysigt café med annorlunda drickor och bra frukost och kaffe. Ligger ganska centralt i Khao Lak.

Första kvällen frågade vi personalen på hostlet vilken restaurang som var den bästa i Khao Lak, de svarade Khao Lak Thai Food Restaurant. Den ligger inne på en bakgata och såg inte mycket ut för världen, men jag kan säga att de hade den bästa maten jag ätit i Thailand. Gå dit! Jag har tyvärr ingen bild därifrån.

Det finns flera viewpoints och vattenfall i Khao Lak, vi spontanbesökte To Chong Fa vattenfall och ångrade oss inte! Det var skönt att bada i kallt vatten och det var väldigt fint där. Det är de oväntade utflykterna som ofta överraskar en!

Khao Lak är en av städerna som drabbades hårdast av tsunamin 2004. Det ett gratis museum vi gick till med mycket bilder och text. Man kan också köpa souvenirer för att stötta de drabbade. Det var väldigt tufft att se, men vi lärde oss mycket.