Wilder Kaiser 

Favorit i repris!

År 2013, 2014, 2018, 2019 och 2023

Ett av mina absoluta favoritresmål när det gäller skidåkning är Wilder Kaiser. Världsklass enligt mig och många andra - skidområdet har flera gånger tilldelats utmärkelse som världens bästa skidområde! Här väntar ca 280 km nedfarter, 91 liftar och mer än 80 hytter i backarna. Förutom det fina skidsystemet, skiddepån och det fina boendet som vi har hittat i Scheffau så ligger det dessutom väldigt lättillgängligt om du vill bila ner på skidsemestern. Det gör vi gärna men vi har även flugit hit. Boka 9 - 10 månader innan avresa så hittar du riktigt billiga flygbiljetter. Om du väljer att flyga så är Salzburg närmast men inte mycket längre bort ligger Innsbrucks flygplats. Är du ett gäng på 8 personer så är en taxibuss prisvärt för transfer.


Hansi - best ski rental!
Hansi - best ski rental!

Det är många små orter som man kan välja att bo i, men de största är Brixen im Thale, Ellmau, Going, Scheffau och Söll. Själv har jag bott både  i Söll och Scheffau. Söll är trevligt men har en stor nackdel om du reser i högsäsong - det blir snabbt långa köer på morgonen. Jag har också varit  i Scheffau, vid två tillfälle,  på sportlovsveckan men aldrig haft problem med köer här! Dessutom har Scheffau en synnerligen bra, effektiv skiddepå (om du hyr skidor) precis vid liftarna - HANSI! Det är suveränt att köra skidor fram till dörren och sedan tar personal emot dina skidor där och lika lätt att hämta ut dem på morgonen. Personalen är fantastiskt effektiv även på lördagseftermiddagarna när alla turister väller in för att hyra skidor.


Gasthof zum Wilder kaiser
Gasthof zum Wilder kaiser

Middag på Gasthof zum Wilder kaiser
Middag på Gasthof zum Wilder kaiser

Gasthof zum Wilder kaiser är ett riktigt toppensställe att bo på. Bra rum, trevlig personal, riktigt bra frukost och middag, en trevlig bar att ta en afterski på och dessutom gångavstånd till liften! Allt vad jag kan önska mig av ett boende på skidsemestern! Vi ses igen 2019!År 2013 bodde vi på pension Blaiken som också har gångavstånd till liften. Då var det ett boende med halvpension - väldigt billigt men maten var inte rolig...numera är Blaiken en frukostpension. Boendet var bra - fräscha rum och trevligt för barnen med bordtennisbord i källaren! Dock är det en bra bit att gå till byn om man ska gå ut och äta på kvällen. 


Gänget 2019
Gänget 2019

Skidsystemet bjuder på mestadels smörig, härlig åkning i breda backar - nästan enbart röda och en del blå pister. Det finns många mysiga små hytter att ta en förstärkare på. Missa inte den urgamla hytten Rubezahl alm  i Ellmau. Välkänd i Österrike där många avsnitt av "Der Bergdoktor" spelats in. 

Bor du i Scheffau är det trevligt att ta en långtur bort till Brixen. Man måste dock ha lite koll på tiden så att man kommer med sista liften tillbaka....vid ett tillfälle fick vi stressa och kom fram till liften precis kl 16.30 då de stänger! Skulle man missa den så får man åka ner i någon av grannbyarna och ta buss eller taxi hem. 

Bästa maten i backen

Missa inte Holsalm som har suveränt god mat - utöver det vanliga! Du blir inte besviken här - mat för en gourmand! Bara att skriva om deras spenatknödlar med parmesan, hamburgare med hembakat surdegsbröd och kaiserschmarr, får det att vattnas i munnen på mig! Wilder kaiser - ett av världens bästa skidområde - för en livsnjutare!