Båstad - Hovs hallar - Kattvik - Ysby

Min dotter Sanna arbetar på restaurang Sand i Båstad denna sommar och, så klart vill man passa på att upptäcka Båstad då! 

Hon tog med oss på en utflykt i omgivningarna. Vi startade med Hovs hallar som verkligen är ett speciellt naturområde som ger ett mäktigt, lite dramatiskt intryck med sina klippformationer. Här spelade Ingmar Bergman in den omtalade filmscenen "döden". Här kan man följa Skåneleden men då det var över 30 grader så vi avslutade ganska snabbt för att åka och bada på ett lite mer lättillgängligt ställe. 

Vi fortsatte färden till Kattviks hamn. Där finns en kiosk där vi köpte glass. Här kan man också bada men det var svårt med parkering  så vi fortsatte med bilen en bit, i riktning mot Båstad. Längs vägen ligger det några bryggor. Vi hittade ett bra ställe att parkera bilen på, (vid ett nybyggt bostadsområde)  där vi kunde bada. Härligt!

Kattviks glass & våffelstuga
Kattviks glass & våffelstuga

Efter ett uppfriskande bad, fortsatte vi till Ysby lanthandel där vi åt lunch. Valet blev lätt -  räkmackor som verkligen var prisvärda - 70 kr! Lanthandeln har verkligen en gammeldags charm med massor av gamla ting från svunnen tid. De har också lite roliga inredningsartiklar. Jag köpte en mycket fin smideskrok på stång till trädgården.

Efter lunchen tog vi oss till Båstad där vi checkade in på hotell Skansen. Vi startade med att gå ut på Skansens kallbadsbrygga som är väldigt fin men alldeles för liten denna fina sommardag. Inte en chans att få sittplats här, inte. Ett bad blev det i alla fall och även en glimt av en känd Youtuber….

Skansen har också en rooftopbar med infinitypool som är riktigt läcker. Här hade vi tur och hittade platser att hänga i några timmar. 

Sedan var det dags att prova hotellets restaurang där Sanna arbetar - Sand. Middagen var mycket fin. Det blev en hummerskagentoast till förrätt, därefter en kungsflundra och för min del Norrsken till efterrätt. Mycket fint och gott!

Efter maten strosade vi runt i hamnen och myste. Båstad har en air av lyx och flärd vilket var väldigt påtagligt nere i hamnen. Vilka båtar! 

Nästa dag var det fortsatt varmt och då åkte vi till Malens havsbad för att bada. Där blev det också glass. Hade vi haft mer tid så kunde det också blivit en minigolfrunda. 

Tack Sanna för jättetrevlig utflykt & fin guidning runt Båstad!