Varberg

Varbergs Stadshotell & Asia spa
Varbergs Stadshotell & Asia spa

Vilken härlig sommarstad! Vi blev väldigt förtjusta i Varberg trots att vi inte fick det där riktiga sommarvädret. Vi bodde på utmärkta Varbergs stadshotell & Asia spa - ett riktigt fint och trevligt hotell som var fantastiskt utsmyckat invändigt. 

Hotellets matsal
Hotellets matsal
Läckert "boutique prestige rum" i lila
Läckert "boutique prestige rum" i lila
Trevlig uteplats mot torget
Trevlig uteplats mot torget

Tyvärr hade vi inte badväder när vi besökte Varberg men det innebar att vi fick se mycket annat även Varbergs omnejd. Varbergs fästning är så klart ett måste att besöka. Vi valde dock bara att se fästningen från utsidan. Är du intresserad av att veta mer om Varbergs fästning så kan du läsa här:

Det vackra kallbadhuset måste man också se. Det ligger alldeles intill fästningen. Visst gör badhuset sig bra på bild?  - se nedan.

Varbergs kallbadhus
Varbergs kallbadhus

Vidare måste man ut på Getterön och se sig om. Vi besökte det badställe som är handikappvänligt och har det lite märkliga namnet Femte viken. Det var inte väder så att vi kunde bada men så fint det var att bara sitta där och titta på havet! Vi besökte också Naturrum som är Varbergs näst mest besökta turistmål, efter fästningen. På Naturrum är det fokus på fåglar. Härifrån kan du spana ut över våtmarkerna för att se olika arter. Anläggningen är värd ett besök - charmig byggnad med halmtak! 

Fina vyer vid Femte viken
Fina vyer vid Femte viken
Trevliga sittplatser
Trevliga sittplatser
Hells burger
Hells burger

Äta ute i Varberg

Varberg är en trevlig stad att strosa runt i. Då vädret inte var det bästa uppskattade vi alla de uteserveringar som var inglasade och skyddade mot regnet. Härligt att kunna sitta ute när det är sommar, även när det regnar. Vi besökte bl.a Varbergs ölhall där vi fick en väldigt god lunch. Den italienska restaurangen Invito hade också en trevlig veranda och god mat. Vägg i vägg ligger Hells burger som hade väldigt god hamburgare

Societen
Societen

Grappa heter ett trevligt ställe där vi tog en drink. Den charmiga byggnaden Societen (se bild) har både restaurangdel och en enklare bistro med tacos men det var så folktomt då vi gick dit så vi valde ett ställe inne i stan istället. 


Utflykt i Halland

Vi tog en utflykt till Yngeredsforsen som ligger utmed den väg som utsetts till Hallands vackraste väg. Här ligger resterna av ett gammalt vattenkraftverk som byggdes i början av 1900-telet. Det var en vacker promenadslinga där det också fanns bänkar och bord till picknicken. Läs mer om Yngeredsforsen här:


Efter kraftverket körde vi vidare till Ästads vingård där vi tittade runt och tog en fika. Det är lite exotiskt med vinfält i Sverige. 

På vägen stannade vi till vid Axtornaastenen som är ett minnesmärke från en strid år 1565 då 11 000 svenska och 9 000 danska soldater drabbade samman. 4000 man dog på fältet där stenen står.


En dag körde vi till Kungsbacka outlet och shoppade. Där finns ett stort utbud av butiker som säljer skor, kläder, husgeråd m.m. Efter att ha gjort en del fynd så körde vi ut mot havet och åt en god lunch på Hovås 

FIN UTSIKT FRÅN HOVÅS STRANDBAR
FIN UTSIKT FRÅN HOVÅS STRANDBAR