KHAO SOKKhao Sok

Khao Sok är en gigantisk nationalpark i centrala Thailand. Det finns en by där man bor och bokar tours. Vi tog oss dit från Koh Tao med båt, buss och bil. Det tog hela dagen men det var billigt och smidigt, allt flöt på som det skulle. Tyvärr blev vi lurade på pengar sista biten, vi hade kommit överens med hotellet att de skulle hämta oss där vi blir avsläppta. Chauffören menade dock att han skulle släppa av oss mitt i ingenstans, men att vi kan betala honom så kör han oss direkt till hotellet. Vi förstod då att han lurade oss men det fanns inte mycket vi kunde göra i stunden. Hotellet berättade sedan att de haft problem med den här chauffören tidigare. Det är viktigt i Thailand att vara uppmärksam, då de gärna lurar turister på pengar. Som tur var var det mycket lite pengar detta handlade om, men vi träffade några svenskar som blivit bestulna på en nattbuss på betydligt mer pengar. Håll i era grejer och var försiktiga! De flesta är supervänliga.

Vi bodde i en bungalow på hotellet.
Vi bodde i en bungalow på hotellet.

Hela byn består i princip av en lång gata, man kan gå hela. Längs gatan ligger hotell, hostel och restauranger. På alla boenden kan man boka tours, det finns massvis med saker att göra i parken. Allt från matlagningskurser till 3 dagarsturer till vandring. Priserna är i princip samma överallt, men se till att kolla recensioner i förväg innan ni bokar något. Vi valde en 2 dagar och 1 nattstur till Cheow Lan Sjön, där ingick båtturer, safari, vandring i djungeln och i en grotta, boende på en bungalow på vattnet och mat. Transfern dit tog 1-2 timmar med bil. 

Vill man göra något lite äventyrligt i Thailand kan jag verkligen rekommendera Khao Sok, vi blev väl omhändertagna och fick se helt fantastisk natur!