Stockholm


Malmö - Stockholm ToR med SJ snabbtåg över en weekend

Vi hittade bra priser på tåget till Stockholm och dessutom i första klass-vagn. Om tåget går som det ska så är det ett suveränt sätt att resa - dels för miljöns skull och dels för att du slipper transfer till och från flygplatsen, mysigt att se landskapet swisha förbi och  du kan ägna hela resan åt att göra vad du vill. Nu gick inte vår resa så smidigt men det är en annan historia. Vi hamnade i alla fall på Stockholms centralstation och hade 20 minuters promenad till vårt fina hotell - First hotel Reisen på Skeppsbron. Vi valde dock att ta taxi då vädret var dåligt och klockan var mycket. 

Hotell Reisen på Skeppsbron 12, visade sig vara ett riktigt prisvärt hotell som jag varmt rekommenderar. Det ligger med utsikt över vattnet i Gamla stan och du har massor av sevärdheter på gångavstånd från hotellet. Du har exempelvis bara några minuters promenad till slottet och du har massor med trevliga caféer, barer och restauranger runt hörnet. Vi som skulle se Magnus Uggla gick till Göta Lejon på 20 minuter. Förutom det perfekta läget som ju är så betydelsefullt på en weekendresa, så var också frukosten fantastisk, sängarna underbara och supertrevlig personal! Klicka på länk eller bild för att boka eller se mer av First Hotell Reisen.


Gamla stan - Staden mellan broarna

Cafe Sten Sture
Cafe Sten Sture

Det är verkligen mysigt att strosa runt i Gamla stan som grundades på medeltiden. Man kan riktigt känna av historiens vingslag när man går i en smal gränd och ser på husen som inte är helt vinkelräta i hörnen. Huvudstråken är Västerlånggatan och Österlånggatan - det är här butikerna ligger. Vi gjorde ett besök i pampiga Storkyrkan  och är du intresserad av kyrkor så finns det ytterligare 5 kyrkor att besöka i gamla stan. Vi gjorde ett besök nere i de spännande källarvalven på Café sten Sture. Här flyttar man sig verkligen tillbaka i tiden - huset är från 1300-talet och valven har bl.a fungerat som fängelsehåla. Se upp så du inte går vilse! Slottet är för oss ett måste när vi är i Stockholm. Denna gången blev det bara en titt på utsidan och herrarna såg vaktavlösningen medan jag och svägerskan satt kvar och njöt på Sten Sture. Vi strosade sedan vidare förbi riksdagen och upp till NK för att sedan vandra tillbaka via Kungsträdgården. Vi åt en god lunch på Pickwick - fish and chips samt en hamburgare på högrev. Alla var utomordentligt nöjda med sina val! 


Magnus Uggla på Göta Lejon och middag på utmärkta Tre Santi

Jag säger bara - gå och se showen om du gillar Uggla och har möjlighet! Det var sååå bra!! Efter showen hade vi bokat bord på Hosteria Tre Santi som ligger några kvarter bort från Göta Lejon. Vi hade sett att de hade fått riktigt bra recensioner och det med all rätt! Mycket gott och välbesökt - så boka bord i god tid! 

Pasta Tre Santi - med skaldjur, pesto och oxfile
Pasta Tre Santi - med skaldjur, pesto och oxfile

Tack Stockholm för denna weekend - vi har fått ut mycket av vår helg och tankat massor av ny energi i vår huvudstad.