KOH TAO


Koh Tao

Vi tog båten över från Koh Samui, det tog ungefär en och en halv timme. Det var en väldigt skumpig färd och det var många som mådde illa, åksjuketabletter kan vara bra. Vi anlände till hamnen där vår transfer till hotellet stod och väntade på oss. Det var väldigt skönt att ha förbokat hotell, även om det fanns många taxichaufförer där, det var inte speciellt dyrt att åka med dem heller. Vi bodde på Pinnacle Hotel, ett hotell som låg med havsutsikt och pool precis vid havet och privat strand. Vår natt där var helt fantastisk!

Koh Tao är en väldigt liten ö, man kan köra runt hela ön hur lätt som helst. Ön är perfekt att bara köra omkring på, vi hyrde moppe och hittade fantastiska platser helt spontant. Övergivna stränder, utsiktsplatser med mera! Ön är väldigt backig, men det gör att utsiksplatserna är så vackra.

Freedom Beach är en av de bästa stränderna på ön, som man kan ta sig till utan båt. 

På Koh Tao fanns en hel del mysiga cafeér och såklart bra restauranger.

Koh Tao är känt för att vara världens billigaste ställe att ta dykcertifikat. Det gjorde inte vi, vi bestämde oss för att snorkla istället. Vi bokade en heldag med Diamond Tour, och var hur nöjda som helst. Vi fick se massa fiskar, koraller och till och med en gigantisk havssköldpadda! Något av det bästa på resan faktiskt,  jag rekommenderar det varmt! Jag som har lätt att bli sjösjuk var orolig, men det var inga problem alls.

Koh Tao har precis allt, det är ett av mina absoluta favoritstopp på resan.