Fiske och boende i Harasjömåla


Fisket

Harasjömåla fiskecamp är ett naturskönt och mycket välskött skogs & sportfiskeområde i Blekinge, med många sjöar för sportfiske. Här kan du få både regnbåge, öring, gädda, abborre & vitfisk. Harasjömåla passar utmärkt för nybörjaren men det finns också utmaningar för proffset. Har du någon i gänget som inte vill fiska så är naturen underbar att vistas i och på hösten finns det massor av blåbär.

I sjöarna finns olika restiktioner - vissa sjöar gäller för spinn, mete och/eller flugfiske. Du får en karta och broschyr i receptionen. Där får du superbra service - de har ett bra sortiment med det mesta fiskeutrustning. De säljer även mask! 


Vi metar gärna men ofta får du inte det i sportfiskedammar. I Harasjömålas område finns det många sjöar att välja på där du får lov att meta. Vi har alltid fått fisk här - dock gick det trögt i år - på 9 personer fick vi bara två regnbågar. Vår favoritsjö - Mellanbäckasjön hade tyvärr blivit en renodlad spinnfiskesjö så det blev inget mete där i år. Vi hittade två nya sjöar som vi tyckte om -Stora Vångagylet och Västra Harasjön. Där fick man meta men det blev betydligt mindre fisk än vad vi fått tidigare år. Sjöarna hade också iordningsställda grillplatser vilket är perfekt när det är lunchdags. Vi grillar alltid korv till lunch! 

Läs vidare om harasjömåla fiskecamp på 

Boendet

Vi har bott på olika ställen - flera gånger hyrt via Airbnb och Homeaway. Vi har även bott på Harasjömålas fiskecamp. Det var dyrt att bo där och inte så mysigt men fördelen är att du har promenadavstånd till en av sjöarna. Det var en upplevelse att sitta vid sjön tills det var mörkt och sedan leta sig hem genom skogen. 

Fin stuga med sjöutsikt i Jämjö som vi hyrde via Homeaway
Fin stuga med sjöutsikt i Jämjö som vi hyrde via Homeaway

Då föredrar jag att försöka hitta boende via privatpersoner som hyr ut. Det finns ett stort utbud i trakterna runt fiskeområdet. Tre år på raken bodde vi i en fantastiskt fin stuga med sjöutsikt i Jämjö. Tyvärr finns den stugan inte längre för uthyrning.