Ängelholm

19.07.2020

Denna sommars semester och utflykter präglas av Corona. Det svider så klart att resorna till Italien har fått ställas in men det innebär också att man hamnar på ställen som man inte hade kommit till annars - t.ex Ängelholm. Min svägerska hade fått ett bra erbjudande på Best Westernhotellet centralt i Ängelholm och frågade om jag och min man ville följa med. - Klart vi ville!

Rönne å flyter genom Ängelholm
Rönne å flyter genom Ängelholm

Det blev ett trevligt besök i den lilla staden som bl.a. har ett utmärkt lunchställe på gågatan - Ostbutiken! Här startade vi vårt besök i Ängelholm och fick en riktigt god lunch som också var trevligt serverad. 

Tyvärr fick vi inte något badvädret vilket var synd med tanke på den fina strand som finns i stan. Man får nog säga att stranden är stadens vassaste kort när det gäller att locka till sig turister. Efter en titt på det fina Havsbadet åkte vi till flygmuseet istället. Det ligger på före detta skånska flygflottiljens område utanför Ängelholm. Denna sommar måste man förboka inträde vilket vi hade gjort. 

En övernattning räckte bra då det inte bjöds på strandväder. På hemvägen körde vi ut på Kullahalvön. Här fick vi se prov på det kaos som det blir i "coronatider" på populära utflyktsmål. Det var tjockt med bilar överallt och i lunchtid var det köer utanför alla restauranger som vi ville besöka....Till slut hittade vi ett litet café i Höganäs där vi fick en god räksmörgås.

Bästa sättet att tanka energi är en resa i  trevligt sällskap!