BloggKanada!

12.05.2024

Bjuder på lite bilder från Toronto, Kingston, Thousand Island, Quebec & Ottawa i väntan på reserapporten. Fantastiskt roligt att få se hur Sanna hade det på Queens university i Kingston. Vi hade turen att där få uppleva ”total solar eclipse” vilket var en väldigt speciell upplevelse.

Den sista tiden har varit hektisk då det plötsligt blivit aktuellt att boka flera resor samtidigt. Tur att det finns en pensionär hemma som kan hjälpa till med det som annars är en av mina favoritsysselsättningar, nämligen att undersöka, jämföra och hitta de där guldkornen när man ska iväg på något nytt resmål.

Det visade sig finnas ett stort behov av en frilansande specialpedagog i Skåne. Nu har jag varit igång i ett halvår och till min stora glädje börjar mun-mot-mun-metoden (rekommendationer) ge resultat. Det är fantastiskt roligt! Behöver du hjälp av en specialpedagog? klicka på länken nedan eller på bilden ovan.

Vi kör österut från Ellenbogen till nejder där kända filmer som Bröderna Lejonhjärta och Äppelkriget spelats in. I vår lilla ort finns en samling furor och utanför finns böljande berömda backar. Vi ska besöka "favorit i repris" där man får njutning för både magen och själen. Vart är vi på väg?

Flensburg är en charmig stad som ligger bara 7 km från danska gränsen vid Flensburgsfjorden. Från Malmö tar det 3 timmar och 20 minuter att köra. Här är det mysigt att flanera på julmarknaden men vi blev så förtjusta i staden så det blir nog ett besök till sommaren också. Här finns bra restauranger, ett par bryggerier och slottet...

Så var det åter dags för en julresa till Köpenhamn! Det är så mysigt att strosa runt i den stora byen som alltid pyntas så fint. Det blev en god lunch på Hidden Dimsum - väldigt gott och väldigt vackert! Lite tråkigt är det att det blivit så dyrt i Danmark. Det blev ingen shopping alls men fönstershopping är...

Igår förverkligade jag min 60-årspresent från goa kompisar. Det blev en minnesvärd kväll där Ledins låtskatt förvandlades till maffiga arrangemang med Malmö symfoniorkester. Ledin har alltid varit en av mina absoluta favoritartister. Han har ju gjort så otroligt många bra låtar! Hans nya grepp i samarbete med symfoniorkestern, känns spännade och...

Det är så roligt! Nu är min verksamhet som frilansande specialpedagog igång på riktigt och det kommer alltfler förfrågningar. Behovet är stort! Klicka nedan om du vill komma till specialpedagogens hemsida.

Bilderna får tala och det är nog tydligt så fint vi hade det! inte minst påvårt fina hotell Tobos apar hotel. superbra läge!

Nerja nästa!

02.10.2023

Så är det äntligen dags att packa resväskan för att dra till Nerja. Det blir tredje gången vi åker dit. Det är inte många platser jag återkommer till - jag vill gärna se nya platser, men Nerja är ett smultronställe som jag gärna återkommer till.