BloggVi "förfirade" alla hjärtans dag med en skaldjursrisotto. Helgens matresa blev alltså en tur tiill Italien som är nummer 1 för mig, när det gäller matkultur - pasta, pizza, risotto, ostar, lufttorkade skinkor, soltorkade tomater, basilika, citroner, oliver.......det finns ju hur mycket gott som helst i detta fantastiska land!

Ny matresa!

09.02.2021

När vi inte kan resa på riktigt så får man drömma sig bort och njuta av god mat. För ett par veckor sedan drömde vi oss bort till Spanien och åt paella.
Var tror ni att vi var denna helgen?

Matresa

17.01.2021

När läget är som det är, får man resa i fantasin! Varför inte en matresa?! Vi lagar gärna mat som inspirerats av resor vi gjort. Det är framförallt Italienska kökets matkonst som fastnat i minnet men Spansk paella är också en av våra favoriträtter.

Nu har restriktionerna skärpts ytterligare så nu känns det för min del inte aktuellt att gå ut och äta. Men för ett par veckor sedan var jag och en arbetskamrat ute och åt hamburgare på JP. Vi bad att få boka ett av deras bord som står en halvtrappa upp i skyltfönstret. Det tyckte vi var ett riktigt bra val - väl avskilt från övriga gäster....

Om en vecka ska jag och min man ha en veckas semester. Man får nog säga att Covid-19 har fått styra ganska mycket. Jag har nu bra koll på var jag ska söka efter antal nya coronafall i Reinland-Pfalz.

Bor man i Malmö så är Köpenhamn väldigt lättillgängligt och det blir många turer dit. Ändå är det alltid lika trevligt - man blir aldrig besviken!