BloggOvanifrån

13.05.2021

Det var en rolig utmaning som Maria Norrgård skapade på Rese-& utlandsbloggar - uppifrån/ovanifrån. Den utmaningen vill jag gärna hänga med på! Tur att man får inspiration från andra håll när man inte reser som förr! Precis som Maria skrev, så blev också jag förvånad över så många bilder som passade in på temat. Här kommer mitt bidrag med bilder...

Vi hade ett ärende i Svedala i söndags och passade på att prova ett nytt promenadställe. Jag har tidigare besökt Bökebergs hästgymnasium och hade minne av att det ligger idylliskt.

Nu vaknar naturen och då vaknar också mitt stora intresse för odling och trädgård! Har du, som jag, en väldigt liten trädgård och vill ha nya ideer? Intresserad av medelhavsväxter? Eller vill du bara ha lite odlingsinspiration?

Idag blev det en matresa till Asien. Min dotter Sanna har gett mig receptet på denna goda sallad som innehåller finstrimlad rödkål, huvudsallad. morotsstavar, strimlad röd paprika , groddar och jordnötter. Det är gott att lägga på räkor, tofu eller kyckling. Koriander vill jag gärna ha till!

Vi "förfirade" alla hjärtans dag med en skaldjursrisotto. Helgens matresa blev alltså en tur tiill Italien som är nummer 1 för mig, när det gäller matkultur - pasta, pizza, risotto, ostar, lufttorkade skinkor, soltorkade tomater, basilika, citroner, oliver.......det finns ju hur mycket gott som helst i detta fantastiska land!

Ny matresa!

09.02.2021

När vi inte kan resa på riktigt så får man drömma sig bort och njuta av god mat. För ett par veckor sedan drömde vi oss bort till Spanien och åt paella.
Var tror ni att vi var denna helgen?

Matresa

17.01.2021

När läget är som det är, får man resa i fantasin! Varför inte en matresa?! Vi lagar gärna mat som inspirerats av resor vi gjort. Det är framförallt Italienska kökets matkonst som fastnat i minnet men Spansk paella är också en av våra favoriträtter.