Skanör Falsterbo
Falsterbo är ett av mina smultronställen. En av världens finaste stränder - enligt många. Hit åker jag för att flanera på stranden med hundarna och på sommaren är det fantastiskt att bada här. Falsterbo har vita, breda stränder, färgglada badhytter och dessutom fina krogar. Vill du bada med hundarna på sommaren så åker man istället till Skanör som ligger alldeles intill Falsterbo. I Skanör har hundarna en egen strand. Vi brukar dock stanna i Falsterbo och parkera på Falsterbo strandbad. Innan du kommer ner till stranden och stranddynerna, går du genom ett brett promenadstråk med mycket tallträd. Här är det perfekt att slå läger med hundarna och du har ändå bara någon minuts promenad ner till vattnet. 

Falsterbonäset omgärdas av drygt 40 kilometer vita sandstränder som är väldigt barnvänliga. Här är det långgrunt.

Grusvägen mellan Ljunghusen och Skanör används flitigt av cyklister, ryttare och motionärer. En annan promenadslinga startar vid kanalen vid Ljunghusenstranden och fortsätter sedan strandvägen bort mot Ljunghusens Golfklubb. Även kärleksstigen som sträcker sig mellan Skanör och Falsterbo är en populär promenadslinga. 

Falsterbo strandbad
Falsterbo strandbad

Falsterbo Strandbad är inte bara en restaurang - här finns ett upplevelsehus med naturum, konsthall och turistcenter. Under Falsterbo Horse Show är det nattklubb och festligheter här hela veckan. 

Falsterbo är också många fågelskådares paradis. Under vår och höst kan man se massor av fågelskådare sitta med sina kikare för att spana på fågellivet. 

Missa inte att ta en promenad genom Skanör - Falsterbo stadskärna. Det är väl värt ett besök med alla pittoreska hus - verkligen charmigt!

En av världens finaste stränder hittar du i Falsterbo!