Reseplaner för 2020

28.12.2019
Gott Nytt år!
Gott Nytt år!

Hur ser dina reseplaner ut för nästa år? 
Kommer du att förverkliga någon dröm från din bucketlist?
Kanske mina drömmar och reseplaner kan inspirera dig....

Min första resa går hit - till Karlaby kro i Tommarp på Österlen
Min första resa går hit - till Karlaby kro i Tommarp på Österlen

1. Årets första resa går till Österlen 

Redan den 3 januari bär det iväg till Österlen och Karlaby kro & spa. Det var julklappen min man och jag gav varandra i år. Vi fick ett riktigt bra erbjudande - ett paket med trerättersmiddag, ett glas vin, spa, övernattning - det vara bara att slå till! Perfekt start på reseåret 2020! Visst ser det fint ut? Återkommer med recension snart!

Klicka på svarta knappen nedan för att komma till recensionen

2. Årets andra resa går till Andorra

Ett resmål som jag inte har hittat så mycket att läsa om, är Andorras skidåkning. Jo, visst finns det fakta skrivet om Andorra, men jag hittar inte så många resebloggar som skrivit om skidåkningen i Andorras största skidsystem Grandvalira. 

Vi reser tillsammans med min kära bror och svägerska till Andorra via Barcelona, i början av mars. Det var min bror Peter som kom med idén och en starkt bidragande orsak till att vi valde Andorra är antalet soltimmar. Man vill ju ha sol på skidsemestern! 

Vi åker till det största skidsystemet i Andorra som heter Grandvalira och ska bo på hotell Himalaia i byn Soldeu. Det ska bli väldigt spännande att upptäcka Andorras skidsystem. 

3. Årets tredje resa blir en långweekend 

Vi har även planerat att ta en långweekend i början av maj som förmodligen kommer att gå till Venedig. Det är roligt att läsa på och jämföra olika platser. 

Vi har varit i Barcelona, Rom, Prag, Berlin, Palma m.fl. Jag fick goda råd av våra "globetrott-vänner" Danne & Berit och tog även hjälp av de fina resegrupperna på facebook. Det slutade med flera lockande förslag (förutom Venedig)  t.ex. San Sebastian, Budapest, Madrid och Antibes. Våra kriterier för denna resa är följande - (mycket beroende på den korta tid vi är borta): 

  1. Direktflyg max 4 h på flyget
  2. Kort transfer från flygplatsen
  3. Goda chanser till sol och värme
  4. Vacker stad/natur med lockande sevärdheter
  5. God mat

Har du något förslag som stämmer in på mina kriterier? 

Det blir nog Venedig tillslut även om vi borde ha bokat flyg för länge sedan för att få bra pris.

Ps. Vi fastnade efter svår beslutsångest för Venedig och familjen Cuogos Bed & breakfast Ca´San rocco - läs gärna om vår planering av denna resa! 


Sommar & sol

Sommarresa till Kalabrien och Sicilien.  Porto Ulisse heter detta tjusiga hotell i Tropea som vi ska bo på 5 nätter.
Sommarresa till Kalabrien och Sicilien. Porto Ulisse heter detta tjusiga hotell i Tropea som vi ska bo på 5 nätter.4. Fjärde resan går till Kalabrien och Sicilien

Det blir också en sommarresa till Kalabrien - närmare bestämt Tropea. Tropea är nog den mest kända semesterorten i Kalabrien men kanske inte så välkänd bland oss svenskar. Staden ligger högt upp på en klippa.  Alla våra "barn" (vuxna alla tre) följer med och även våra trogna resekompisar - svåger, svägerska och kusinerna - alltså blir vi ett gäng på 10 personer. Det är ett härligt gäng att dra iväg med! Dock inte alltid så lätt att hitta bra, prisvärda boenden till oss alla. Jag sökte ett boende med stora hotellrum - gärna 5 ordentliga sängar i samma lägenhet. Residence Porto Ulisse har lägenheter med två sovrum och 5 bäddar. Visst ser det fantastiskt fint ut! 

Här ska jag sitta och läsa :)
Här ska jag sitta och läsa :)
Vilken solnedgång! Vulkanön Strombolis gnistor kan man se från Residence Porto Ulisse!
Vilken solnedgång! Vulkanön Strombolis gnistor kan man se från Residence Porto Ulisse!

Från Tropea drar vi vidare till Sicilien....

Härlig terass på Residence Medea i Taormina
Härlig terass på Residence Medea i Taormina

Sicilien

Efter 5 nätter i Tropea tar vi tåg ner till Messina och sedan båt över till Sicilien.  Vi kommer att bo på Residence Medea i Taormina som ser superfint ut! . Medea har också stora lägenheter som tar 5 vuxna personer. Vagabond skriver om Taormina: 

"Taormina är Siciliens första och främsta turistmagnet och har länge varit populärt bland Europas kulturella elit och Italiens jetset. Staden hänger som en klängväxt 200 meter över Siciliens östkust med gudomlig utsikt över bukten och vulkanen Etna. Stadens grekiska arv gör sig påmint genom amfi­teatern där det fortfarande hålls konserter och skådespel."  

Jag är så taggad på att se Sicilien och Taormina! 

Hyllie station - härifrån startar många av våra resor
Hyllie station - härifrån startar många av våra resor
Buss är ett trevligt sätt att förflytta sig på!
Buss är ett trevligt sätt att förflytta sig på!

5. Vad kan det mer bli för resor 2020? 

Det blir med all säkerhet en tur till Köpenhamn. Vi har nära dit och dessutom en tradtion att fira svågern med smörrebröd i denna underbara stad.

Cinque terre med vandring mellan byarna ligger högt på min bucket list och även Canada. Canada får dock vänta något år till.

Italien är speciellt och nu när jag granskat Kalabrien har jag också blivit sugen på att se klacken - dvs Apulien. 

Jag hade gärna sett Lissabon och kanske bilat en tur till Alsace. Det kan bli en roadtrip dit i höst. 

Jag vill också gärna återkomma till Rugen som ju också ligger nära för en skåning. 

Dessutom kastade jag ju myntet över axeln i Fontana di Trevi för att, som traditionen säger, försäkra mig om att återkomma till Rom.

På tal om närhet så ska man ju inte glömma allt fint som Sverige har att erbjuda. Österlen, när raps och äppleträd blommar, är magiskt vackert!

det är magiskt att cykla på Österlen när rapsen blommar.
det är magiskt att cykla på Österlen när rapsen blommar.
Gissa var denna bild är tagen? Ledtråd: ett resmål som är nämnt i texten!
Gissa var denna bild är tagen? Ledtråd: ett resmål som är nämnt i texten!

Jag önskar alla resefantaster ett riktigt Gott nytt år!


Bilden är från nyårsfirande 2007/2008 i Puerto Mogan. Det känns inte så längesedan men tittar man på barnen som nu är vuxna alla tre, så inser man att tiden går. Carpe diem!