Planering av en långweekend i Venedig                                    

04.01.2020

Att välja resmål - tänk vad reseplaneringen ibland kan bli svår....

Jag tror aldrig jag har haft sådan beslutsångest som när vi skulle bestämma vårens weekendresa. Min man föreslog direkt Venedig som vi aldrig har varit i, men det fanns andra ställen som också lockade - t.ex. Nice, Antibes och Lissabon. Dock skulle det vara ett nytt resmål. Jag fick många bra tips av de facebookgrupper som jag är med i - . Vi hade bestämt oss för några kriterier som vi tyckte var viktiga. vi diskuterade, jämförde, kollade flyg, fick många tips och till slut fastnade vi för Venedig. Det blir underbart - helt övertygad nu!

Kriterierna som vi utgick ifrån:

  1. Direktflyg max 4 h på flyget - V check på den - det blev 2 h!
  2. Kort transfer från flygplatsen - V check på den - det tar 25 minuter.
  3. Goda chanser till sol och värme - V check på den - Italien i maj innebär goda solchanser. 
  4. Vacker stad/natur med lockande sevärdheter - V check på den - mycket att se i Venedig.
  5. God mat - V check på den - vi älskar italienska köket!

Flyget

Att hitta en bra flygresa påverkade så klart även val av resmål. Vi var lite för sent ute för att få riktigt bra pris på flyget men SAS har direktflyg från Köpenhamn till Venedig. Dessutom på riktigt bra tider. Avresa 11.30 - flyget tar 2 h - hemresa 16.30 - jättebra! Vi fick betala 2700 kr per biljett vilket känns helt OK med tanke på att vi slipper byta plan. Vi valde inte det billigaste alternativet som var Supersavertravel utan bokade via Sembo som vi upplever är mer seriösa.

Att välja boenden

Nästa steg var att hitta boende och det visade sig också bli en klurig nöt att knäcka - jag hade svårt att bestämma mig men till slut fastnade jag för Ca´ San Rocco som jag tycker verkar vara riktigt bra och prisvärt med superbra läge. Vi ville gärna ha en balkong eller terass - vi hoppas ju på att vädret ska bli bra!  När vi åkte till Rom i höstas hade vi stor glädje av en fin terass. När man söker boenden på Booking.com kan man filtrera sina kriterier vilket är jättebra. Vi ville ha ett boende som fått mycket bra recensioner, bra läge, bra frukost, balkong och ett hyfsat bra pris. Det ska helst också drivas av en privat person på orten - inte ngn stor kedja. Inte helt lätt! 

Efter mycket letande fann vi som sagt familjen Cuogos Bed & breakfast Ca´San Rocco. Ca San Rocco har fått väldigt bra recensioner på bl.a. tripadvisor och Booking.com. Jag valde att boka direkt via hotellet för att försäkra mig om balkongen. Mycket trevligt bemötande! Visst ser det fräscht och charmigt ut? 

Ca' San Rocco skriver på hemsidan:

Ca' San Rocco Guesthouse Bed and Breakfast has been fully restored with 18th century colors and furniture and offers the maximum comfort and relax in the center of Venice.

The elegant, quiet and relaxing atmosphere, the summer terrace where you can enjoy your breakfast, the vegetation around the building: no doubt these are Ca' San Rocco strong points.

Recensioner från Ca' San Rocco Guesthouse Bed and Breakfast kommer när vi har varit där!

Läget är viktigt, speciellt när du inte har så mycket tid på dig. Det tar 25 minuter med buss till Piazzale Roma från flygplatsen. Sedan har du fem minuters promenad till hotellet. Gångavstånd till de viktigaste sevärdheterna - Perfekt!

Jag är supertaggad på att få se Venedig. Nu är det dags att läsa på om Venedig, kanske hitta någon bra guide, boka gondol.....