Roadtrip i Sverige sommaren -21

Vi gjorde en fin resa i Sverige då vi besökte Örebro, Siljantrakten, Höga kusten, Uppsala och Trosa. Vi hade förbokat alla boende på förväg. Jag tycker det är roligt att läsa och jämföra olika ställen att bo på. Man vill ju hitta det mest prisvärda och gärna lite speciella boenden. Ibland vill man lyxa till det vilket vi gjorde när vi bokade Dalecarlia i Tällberg.

 Jag läser många recensioner och söker noga på nätet. Booking.com och några sidor till har ju stort utbud men min uppfattning är, att på vissa platser kan du inte boka de  bästa ställena via booking. Vi var mycket nöjda med alla våra boenden denna resa. Vi reste iväg ett par dagar innan midsommar och firade midsommarafton i Tällberg. Vi upplevde inte alls att trafiken var tjock upp till Siljan vilket vi trodde den skulle vara. 

Etapp 1 gick från Malmö till Örebro ca 50 mil. 

Här blev det bara en övernattning. Vi strosade runt i Örebro och såg bl.a på slottet. Staden brann av fotbollsfeber då Sverige skulle möta Polen i EM senare på kvällen. Det var en härlig stämning på stan och på många serveringar var det fullbokat. Matchen skulle så klart vi också titta på. Vi bodde på Clarion hotell Örebro som hade ett fördelaktigt erbjudande. Det låg mitt i city och var bra. 

Örebro slott
Örebro slott

Etapp 2 från Örebro till Tällberg ca 22 mil. 

Läs gärna mer om boendet & Tällberg, Leksand, Mora m.m. Klicka på länken nedan

Vårt fina hotell Dalecarlia & Spa i Tällberg
Vårt fina hotell Dalecarlia & Spa i Tällberg

Etapp 3 från Tällberg till Höga kusten ca 40 mil

Vi stannade bara för att tanka och köpa glass men det fanns ju en del platser man kunde stannat på för att utforska. Vi ville ha så mycket tid som möjligt på höga kusten och körde direkt. Det var en mäktig känsla när Höga kustenbron dök upp. Intresserad av Höga kusten? Läs om våra fantastiska upplevelser där - klicka på "svarta knappen" nedan

Höga kustenbron
Höga kustenbron

Etapp 4 från Höga kusten till Uppsala ca 40 mil 

Uppsala är en trevlig stad, inte minst på sommaren då det är härligt att strosa runt och finns många uteserveringar. Vi gillade att gå längs Fyrisån. Uppsala Högar är också värt ett besök.

Uppsala domkyrka
Uppsala domkyrka

Etapp 5 från Uppsala via Sigtuna till Trosa ca 20 mil

Sveriges äldsta stad måste man ju besöka och denna gång passade det så bra att göra ett fikastopp här. En väldigt charmig ort där vi fick en god fika hos Tant Brun - ett café inhyst i ett hus från 1600-talet med charmig innergård.  Trosa är också en väldigt mysig sommarstad vid vattnet. 
Charmiga Sigtuna
Charmiga Sigtuna
Vackra Stendörrens naturreservat utanför Trosa
Vackra Stendörrens naturreservat utanför Trosa

Etapp 6 från Trosa till Malmö ca 50 mil

Vi hade först tänkt ta en övernattning på vägen hem mot Malmö men vädret svängde om så vi valde att köra hela vägen hem. 

Sverige är verkligen fantastiskt när vädret är bra! En mycket fin roadtrip som vi var väldigt nöjda med.