Snart bär det iväg...

12.10.2018

Om två veckor åker jag till Washington för att besöka Maria, min äldsta dotter som pluggar på University of Maryland. I väntan på det blev det grillade hamburgare igår - världens godaste burgare enlig mig! Prova själv!......

  • 300 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 140 g finhackad bacon
  • 1 finriven gul lök
  • 125 g finriven cheddarost + skivor att lägga på hamburgarna
  • 1 korkar liquid smoke
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk Steakhouse bbq spice (krydda)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix

Så här gör du

  1. Burgare: Blanda vatten, ströbröd, kryddor och liquid smoke i en liten skål, låt stå några minueter.
  2. Blanda resterande ingredienser väl i en bunke, tillsätt ströbrödsplandningen och blanda ytterligare.
  3. Forma till fyra hamburgare och grilla på hög värme ca 4 minuter på varje sida
  4. Sänk värmen på grillen och lägg på ostskivorna på burgarna och låt dem ligga ytterligare ca 4 minuter
  5. När det är ca 2 minuter kvar på hamburgarna lägger du på hamburgerbröden och låter dem få lite färg.
  6. Montera cheesburgarna med tillbehören och servera tillsammans med klyftpotatis och grillade majskolvar.
  7. Njut - bums - mums!