Skidor kombinerat med Verona och Venedig

05.03.2023

Äntligen på resande fot igen! Bilsemester med spontana stopp på väg genom Tyskland till Scheffau i Österike. Vi körde från Malmö fredag 3.3 kl 14 och körde fram till klockan 19 då vi kände oss trötta. Då hade jag i bilen, googlat fram ett trevligt hotell i Bispingen (by söder om Hamburg, strax utanför autobahn) med fina recensioner  - hotel Riekmann. Här fick vi en god middag och ett fräscht hotellrum med sköna sängar. 

Hotel Rieckmanns, Bispingen
Hotel Rieckmanns, Bispingen

Årets skidsemester blev det en verkligt lugn bilresa med två övernattningar på väg ner mot Österrike och vi har planerat det samma när vi ska köra hem.

Nästa stopp blev shopping på ett designer outlet i Halle innan vi fortsatte till Munchen. Stoppet bjöd på några fina fynd i form av bl. a Levis jeans och en Desigualklänning.  Vi hittade framåt kvällen ett charmigt hotel i Verstatten öster om Munchen, bara en liten stund från autobahn. Mycket trevlig restaurang med supergoda Wienerschnitzlar! 

Alte Hof, Verstatten
Alte Hof, Verstatten

Vi har alltid kört så att vi har anlänt Österrike på en lördag vilket innebär långa köer runt München och hela vägen ner förbi Kufstein. Detta året hade hotellet inget rum ledigt förrän söndag - vilken skillnad på trafiken! Inte en enda kö på hela vägen! 

Nu är vi framme på vår favoritort Scheffau med favoritgasthof Zum Wilder Kaiser. Första dagens skidåkning bjöd på sol. Vi hoppas på mer av den varan! Mer om skidsystemet Wilder Kaiser kan man läsa på: 

Det ska bli väkdigt roligt att komma till Verona och Venedig. Farligt höga förväntningar!