Recension av Fredrik Lindström

08.02.2020

Igår var vi och såg Fredrik Lindströms föreställning Mänskligheten på Lunds stadsteater - en riktig höjdare! Fredrik vänder ut och in på den moderna, förnuftiga människan vilket han gör på ett väldigt roligt sätt. 

Det är en helt avskalad scen där Fredrik Lindström rör sig fram och tillbaka med mycket energi. Faktum är att han är oväntat energisk och pratar mycket fortare än vad jag förväntat mig. I starten upplevde jag att han pratade så fort att jag tänkte att han var lite nervös. Tempot lugnade sig en aning och energin är så klart positiv - det behövs tempo och energi för att hålla lågan vid liv i en monolog på en och en halv timme - speciellt en fredagskväll!

Lindström inleder med att berätta om sig själv som sjuåring och menar i mångt och mycket så är han fortfarande inte mer förnuftig än när han var sju år. Han tar bl.a. upp sin inställning till religon och sin helt ologiska flygrädsla. Det är kul när han berättar att han är en sann ateist MEN vid kritiska ögonblick kan han tänka sig att bli "smygreligös". Han drar ett exempel när han flög och det var turbulent i flygplanet, då han vädjade om hjälp av Gud. Roligt och träffsäkert blir det ofta och jag som varit med dottern nyss på lägenhetsvisning skrattar gott när han ventilerar hur den förnuftiga människan påverkas av mäklarnas trix. Roligt är det också när Lindström lyfter begreppet "fyllegrej" som han säger bara finns i svenskan.

En liten dipp blir det när Lindström låter datorrösten Siri ta över förställningen lite för länge - en fredagkväll blir man lätt sömning när tempot sjunker!

Jag njöt av föreställningen - det bjöds på många skratt och det gavs också en och annan tankeställare. 

Efter föreställningen åkte vi hem och tittade på "På spåret". Det blev ett riktigt Lindström-maraton! Tack Fredrik Lindström för en väldigt underhållande och rolig kväll!