Ovanifrån

13.05.2021


Tema ovanifrån 

Det var en rolig utmaning som Maria Norrgård skapade på Rese-& utlandsbloggar - uppifrån/ovanifrån. Den utmaningen vill jag gärna hänga med på! Tur att man får inspiration från andra håll när man inte reser som förr! Precis som Maria skrev, så blev också jag förvånad över så många bilder som passade in på temat. Här kommer mitt bidrag med bilder ovanifrån, tagna på resmål som gjort intryck på mig...


Första bilden är från mäktiga Grand Canyon - hisnande att promenera i området! Magiskt!  

Grand Canyon
Grand Canyon

En skidbild måste jag ha med. Denna vackra vy är tagen på mitt favoritskidområde som heter Wilder Kaiser, i Österrike. 

Wilder Kaiser
Wilder Kaiser

Nästa bild passar också bra in på temat "ovanifrån", taget på en liggande berghäll med hällristningar.  Horsahallens hällristningar är från bronsåldern och finns utanför Simrishamn i Skåne. Här känner man historiens vingslag! 

Horsahallens hällristningar
Horsahallens hällristningar

Maria Norrgård skrev i sitt inlägg "..en flygplansvy känns rätt så obligatorisk i ett sånt här inlägg". Det tog jag fasta på! Visst är det en speciell känsla att blicka ut från ett flygplansfönster? Denna bild är tagen ovanför Alperna.

Ytterligare en mäktig bild vid en plats som nog inte behöver någon presentation.....världsarvet Machu Picchu i Peru. Bilden är från 2019 då min dotter var iväg på backpacking i Sydamerika. Jag har inte varit här  - har du? 

Machu Picchu
Machu Picchu

Med risk  att bli tjatig men jag kan inte finna ett bättre ord än mäktigt! Niagarafallen kan inte beskrivas på annat sätt - väldigt mäktigt ovanifrån men möjligen ännu häftigare var det att glida med båt mot fallen och titta upp. 

Min favorithuvudstad, Rom, måste också få vara med. Där har jag tagit många bilder ovanifrån - bl.a Colosseum, spanska trappan, utsiktsplatsen vil Villa Borghese och denna från Forum Romanum som fick bli den bild som representerar vackra Rom. 

Ett annat fantastiskt resmål är Sydafrika. Här är en vy som är tagen från Kap Horn, längst ute på spetsen där Stilla havet och Atlanten möts. 

Bilden nedan har min äldsta dotter tagit då hon vandrade i gryningen upp på pico papagaio på ön Ilha Grande.

Som avslutning bjuder jag på ett potpurri av bilder tagna ovanifrån. 

På skånska sjunger vi 

 ”..när man ser det lite grann så här från ovan🎶🎵🎶”.....