Hobby.do.done - en trevlig bekantskap!

30.10.2022
Margreth Danielsson på Hobby.do.done med mina fina sängbord.
Margreth Danielsson på Hobby.do.done med mina fina sängbord.

Vilken underbar helg! Sista helgen i oktober och det bjuds på  sol och värme, t.o.m rekordtemperturer! Naturen är fantastiskt vacker när solen lyser upp trädens vackra färger. Det blev en väldigt vacker och rolig utflykt idag! 

Vad var det egentligen som förde oss ut på landet idag?

Vi har målat om ett rum som ska bli vårt nya sovrum. Det blir ett dimgrönt rum (grönt sägs vara en lugn färg) med ett vit-grått ekgolv. Vi har aldrig varit nöjda med våra sängbord och jag har letat ett bra tag efter ett par nya. Jag hade bestämt mig för att hitta ett par begagnade - mest för att det känns bra att återanvända men också för att jag ville ha något annorlunda. Sängbord är något som jag verkligen känner, inte behöver köpas nya, tvärtom jag ville gärna ha lite ”patina” på borden. Jag har letat ett bra tag på marketplace, blocket och auktioner. 

Jag hittade borden som syns på bilden för ett par veckor sedan, på Marketplace men min man var skeptisk. Men ju mer jag letade desto mer säker på min sak blev jag - de här sängborden blir klockrena i vårt nya sovrum! Jag föreslog min kära make att vi skulle ta en utflykt till Klagstorp. Så blev det och så bra det blev! 

Margreth som skapat dessa fina sängbord, hittar ni på Hobby.do.done. Hon visade sig vara en mycket trevlig kvinna med en stor talang! Hon berättade att hennes hobby startade med att hon målade om sina möbler om och om igen men att hon så småningom började införskaffa gamla möbler för att måla om och sälja. Hon har en verkligt fin känsla för att hitta rätt färger till de gamla möbler som hon gör om så att de får ett nytt liv. Titta in på hennes sida och se så mycket fina möbler som hon har gett ett nytt liv! Jag blev väldigt nöjd och kände direkt att jag skulle kunna tänka mig att ha fler av Margrets fina möbler! Nedan ser ni vår dagstur. 

Dagens utflykt!
Dagens utflykt!

Det blev en finutflykt som gick genom vårt vackra landskap i den södra delen av Skåne. Margeth bor och har sin ateljé i Klagstorp. Det blev många fina kilometrar på landsbygden. Ett böljande, soligt landskap som nu skiftar i allt från gult-orange till röd-brunt. Efter att ha hämtat våra sängbord, så åkte vi på Margreths rekommendationer ner till Smygehamn. Hon tipsade oss om att parkera rakt över landsvägen, vid Äspö brygga vilket var ett jättebra tips. Det blev en väldigt mysig promenad längs med havet, i det fina vädret. Bilderna  nedan får tala för hur fin promenaden blev, tänk er vindstilla och 17 grader! Syrenerna hade fått vårkänslor och blommade - helt galet! Vi passerade  Smygehus havsbad som ligger ända nere vid vattnet. Där bodde vi en mysig helg i januari - se länk nedan 

Life is good! En dag som denna är värd att minnas senare i vinter när vädret är grått, kallt och stormen viner utanför huset!