Anders Jansson - Mina sinnens fulla bruk

09.09.2023

Jag fick denna föreställning i 60-årspresent i somras och igår var det dags att möta Anders Jansson på Slagthuset i Malmö. Jag älskar hans karaktärer som t.ex Tiffany, psykologen, Zunken, Morgan Pålsson, starke man m.fl. Nu skulle jag få se honom i föreställningen Mina sinnens full bruk som jag har förstått förändras lite efter hand. 

I väntan på Anders Jansson
I väntan på Anders Jansson

Om jag ska ge en liten recension så vill jag börja med att berätta att Anders Jansson bjöd på många skratt och höll uppe en enorm energi under hela föreställningen. Han håller sig till skämt som alla kan relatera till och får med sig publiken med sin fantastiska mimik och sitt kroppsspråk. Jag skrattade gott många gånger under de 90 minuter han höll igång, bl.a åt hans beskrivning av musiklektionen i högstadiet då man fick spela tamburin eller hur det var när han fick covid och tittade sig igenom hela Netflix. Han berättar om att ta sig tillbaka (visst är det ett tag sedan och man inser att innehållet är skrivet för ett år sedan) men jag kan mycket väl känna igen mig i våndan om man behöver hosta/nysa och kanske hellre släpper en fis för att dölja nysningen - och det blir roligt när Anders Jansson berättar. 

Visst är det lite billiga poäng men han är charmig och hans sätt att vränga till skånskan är härligt. Dock får jag säga att jag tycker att Anders Jansson är som allra bäst i sina karaktärer. Som komisk soloartist kommer han inte riktigt upp i samma nivå som Johan Glans men vi hade en jättetrevlig kväll. Showen är absolut värd att se!