Ta med hunden i Europa

Semester med hund

Vi har med oss våra hundarna allt som oftast. Dock har det bara blivit en resa med hundarna ut i Europa. Det var verkligen enkelt att ha med dem - de var välkomna överallt men det krävs så klart lite anpassningar för att bli bra för alla.

Vill du ha tips och inspiration från en roadtrip med hundar i Europa från 2014, så klicka dig vidare på den svarta knappen nedan.

Promenera längs havet i Klagshamn

Klagshamn är ett av mina favoritställen när jag ska ut på långpromenad med hundarna. Det ligger några kilometer söder om Malmö. Det har varit en liten förort till Malmö men har nu vuxit till en stor stadsdel med massor av nybyggda hus. Från en sömning fiskeby till en modern stadsdel!

Promenad i Klagshamn
Promenad i Klagshamn

Om man tar sikte på havet och passerar alla de nybyggda husen så hamnar man på Klagshamns udde. Du passerar först Strandskolan och därefter Klagshamns ryttareförening. När du har kört förbi ryttareföreningen kommer du till ett stort naturområde på vänster sida av vägen. Här finns jättefina promenadstråk.

Längst ute på udden ligger Klagshamns hamn. Där kan du köpa nyfångad fisk eller köpa dig en lunch. Intill hamnen finns en surfklubb. Klagshamns udde erbjuder också en fin badplats med bra parkering och kiosk.

Jag åker mest till Klagshamn för att promenera med hundarna. Här får man en härlig runda i vacker natur och varierad terräng.