Utflyktsmål & promenadstråk runt Malmö


Tips på trevliga utflyktsmål runt Malmö, där du kan promenera. 

Jag är hundägare och gillar att åka iväg med hundarna, för att gå en långpromenad. På denna sidan hittar du några av mina utflyktsmål där det finns fina promenadslingor (man kan så klart även springa/jogga om man vill det) -  Bokskogen & Torups slott, Falsterbo, Klagshamns udde, Alnarps slott, Lomma strandstråk och Limhamns kalkbrott.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om Bokskogen och Torups slott.

Falsterbo

Ett annat väldigt trevligt utflyktsmål är Falsterbo. Här är superfint att promenera eller så klart för att bada sommartid! Klicka på knappen nedan för att läsa mer.

Promenera längs havet i Klagshamn

Klagshamn är ett av mina favoritställen när jag ska ut på långpromenad med hundarna. Det ligger några kilometer söder om Malmö. Det har varit en liten förort till Malmö men har nu vuxit till en stor stadsdel med massor av nybyggda hus. Från en sömning fiskeby till en modern stadsdel.

Om man tar sikte på havet och passerar alla de nybyggda husen så hamnar man på Klagshamns udde. Du passerar först Strandskolan och därefter Klagshamns ryttareförening. När du har kört förbi ryttareföreningen kommer du till ett stort naturområde på vänster sida av vägen. Här finns jättefina promenadstråk. Längst ute på udden ligger Klagshamns hamn. Där kan du köpa nyfångad fisk eller köpa dig en lunch. Intill hamnen finns en surfklubb. Klagshamns udde erbjuder också en fin badplats med bra parkering och kiosk.

Jag åker mest till Klagshamn för att promenera med hundarna. Här får man en härlig runda i vacker natur och varierad terräng.


Alnarps slott och park

Alnarps vackra slott är huvudbyggnad för lantbruksuniversitetet och ett trevligt utflyktsmål som kan kombineras med Lommas strandstråk ( se nedan) eller varför inte ett bad på Lomma beach sommartid. Slottet stod färdigt 1880 och ligger omgärdat av den härliga Alnarpsparken som är väldigt rik på olika träd, buskar och växter. Parken är alltid öppen för besökare - hundar är välkomna men i koppel. Det finns många parkeringsplatser runt parken. 


Lomma strandstråk

Lomma kommun anlägger ett strandstråk längs hela kusten från fritidsområdet Spillepengen i söder till Lödde å i norr. Syftet är att öka tillgängligheten till det kustnära området och att skapa promenadmöjligheter längs hela sträckan. Strandstråket är en del av Skåneleden.Vi parkerade vid det numera stängda Blå cafeet och tog oss ner till havet. Här finns fina möjligheter att bada med hunden. Bäst är det närmast stranden som ligger precis söder om hamnen. Längs med strandstråket har du flera parkeringsmöjligheter beroende på var du vill starta din promenad. Alldeles i närheten ligger Alnarp som också är ett trevligt utflyktsmål (se ovan).

Klicka på den svarta knappen nedan för att läsa mer och se kartan över strandstråket:Limhamns kalkbrott

I Limhamn började man bryta kalk på 1800-talet och idag är kalkbrottet en unik plats i Malmö. Det pumpas ständigt ur vatten härifrån för att det inte ska bli en sjö här. i brottet finns det över 2000 arter av växter och djur - många är sällsynta. Man kan inte själv gå ner i kalkbrottet men det arrangeras turer med guide då och då. Promenaden runt kalkbrottet är 4 km på grusad väg, mesta delen utan trafik. Vill du läsa mer så gå in på: